Logo

A ceremóniamester nem főnök, csak karmester

Együttműködés az esküvői szolgáltatókkal

Van néhány kiváló kollégám Kaposváron, illetve Somogy megyében, de büszkén mondhatom, hogy másfelé is az országban.

Olyan szolgáltatókról beszélek, akik szeretik a munkájukat és szívvel, lélekkel azon dolgoznak, hogy az ifjú párok nagy napja minél tökéletesebb legyen.

Anyakönyvvezetők, szertartásvezetők, fotósok, videós szakemberek, zenészek és DJ-k, a különböző éttermek vezetői és munkatársai és igen, a takarítók is, akik majd a buli után rendbe teszik az éttermet.

Elengedhetetlen, hogy a ceremóniamester jó kapcsolatban legyen ezekkel a nagyszerű emberekkel. Egy CM-nek ugyanis nem csupán az a dolga, hogy informálja és szórakoztassa a násznépet, hanem az is, hogy – mint egy igazi karmester – koordinálja az összes szolgáltató munkáját.

Úgy kell összehangolnia a folyamatokat, hogy az egész egy láthatatlan, de olajozott gépezetként működjön.

Mindezt anélkül, hogy bárkit is megsértene a többi szolgáltató közül.

Fontos, hogy senki ne érezze azt, hogy neki a CM mondja meg a tutit. Épp ellenkezőleg! Mindenkitől érdemes megkérdezni, hogyan szokott dolgozni, mi az, amit elvár tőlünk, és mi hogyan tudjuk leginkább segíteni az Ő munkáját.

De miért éppen a CM legyen a karmester?

  • Először is a kezében van egy forgatókönyv, mely tartalmazza az események vázlatos időrendi sorrendjét. A legtöbb szolgáltató általában kíváncsi is erre.
  • Bármilyen esemény jön, az a videósnak, fotósnak téma, a zenésznek/dj-nek meg pihenő, vagy épp technikai feladat.
  • A hivatali személyek örülnek, ha van valaki, akivel tudják egyeztetni a részleteket a helyszínen. Sok nem várt helyzet adódhat, melyeket ekkor már nem tudnak az ifjú párral megvitatni, hiszen Ők érhetően már mással vannak elfoglalva. Ilyenkor tud segíteni egy felkészült CM.
  • A konyhások, pincérek is igénylik, hogy valaki segítse a munkájukat. Igyekeznek mindent a megfelelő időre elkészíteni és tálalni, de nem futhatnak oda 5 percenként a menyasszonyhoz, hogy hozhatjuk-e már a tortát. Ők is a CM-től várják a vezetést.

A címben jelzett hasonlattal élve, a jó karmester nem attól zseniális, hogy mindenkinél jobb zenész.

Akkor vezeti megfelelően a zenészeket, akkor lesz egyedi és megismételhetetlen a zenei élmény, ha a karmester pontosan tudja, merre tart.

Ő az, aki előre hallja, sőt, érzi a művet. Valahogy így kell(ene) működnie a ceremóniamesternek is.

Nyilván nem tud előre mindent, de van egy pontos kép a fejében a tökéletes esküvőről és lagziról.

A profi CM úgy vezeti a szolgáltatók kis csapatát, hogy személyiségével, határozottságával, nyugodtságával erőt sugároz és összehangolja az esküvőn tevékenykedők munkáját, hogy az összkép minél inkább közelítsen a tökéleteshez. Valahogy úgy, mint egy kiváló karmester.

Ha szeretnéd, hogy az esküvőd és a lagzid igazán harmonikus legyen, akkor keress meg most!

Irány a kezdőoldalra