Logo

A profi ceremóniamester 6 ismertetőjegye

Mire figyelj, amikor kiválasztod a ceremóniamestert?

Kaposváron élő ceremóniamesterként elsősorban a városban és Somogy megyében van alkalmam dolgozni, de azért sokszor járok másfelé is. Közben beszélek sok párral, olyanokkal is, akik még a nagy nap előtt állnak és olyanokkal is, akiknek már megvolt az esküvője.

Amikor a hivatásom szóba kerül, sajnos sokszor hallok rémtörténeteket, olyan pároktól, akiknek a nagy napját elrontotta egy vőfély, vagy ceremóniamester, aki nem vette komolyan a munkáját, vagy egyszerűen alkalmatlan volt rá.

Sajnos nem csupán Kaposváron, de más városokban is összefutottam már csalódott menyasszonyokkal, vagy olyan emberekkel, akik meghívott vendégként voltak jelen egy esküvőn meg egy lagzin és bizony a hangulatfelelős mindent elrontott. Mindez arra készetetett, hogy leírjam, mi segíthet abban, hogy elkerüljétek a kóklereket.

Szóval nézzük, hogy miről ismerszik meg a profi és a másik!

1. Jól kommunikál, szépen beszél. Mindez már az első kapcsolatfelvételnél kiderül, akár személyesen, telefonon, vagy online ismerkedtek. A profi CM beszéde könnyed, gördülékeny, nem kell keresnie a szavakat. Szépen és választékosan fejezi ki magát. Számíthatsz rá, hogy majd a násznéppel is így beszél.

Ellenpélda: Ha már neked is nehezen fejezi ki magát, sok a töltelékszó, ö-zés, vagy esetleg csúnyán beszél, akkor mire számíthatsz a nagy napon? Vajon addig változhat a helyzet?

2.Ápolt és jól öltözött. Nem csak akkor, amikor már az esküvőn, vagy a lagzin van, hanem már akkor is, amikor találkoztok. Egyszerűen megtisztel téged azzal, hogy odafigyel a saját megjelenésére. Az első személyes benyomás nagyon fontos, mivel erre csak egyszer van lehetőség. Ezt egy profi pontosan tudja.

Ellenpélda: Ha ápolatlan és szakadt a megjelenése, amikor személyesen találkoztok, az azt jelzi, hogy nem érdekli, hogy ő hogy néz ki. Ez egy olyan szakmában, ahol számít a látvány, a külső megjelenés, nem ígér túl sok jót.

3. Odafigyel rád és kérdéseket tesz fel. Ugyanis arra kíváncsi, hogy ti mit szeretnétek az esküvőn és a lagzin. Arra figyel, hogy nektek mik a legfontosabb igényeitek, elképzeléseitek. Ez alapján segít majd felépíteni egy vázlatos koncepciót.

Ellenpélda: Folyamatosan nyomja a sódert, fényezi önmagát és igazából csak promózza a saját tervezetét. Azért akarja ezt „lenyomni a torkotokon”, mert neki ez a legegyszerűbb és így nincs vele sok melója.

4. Legálisan tevékenykedik. Szerződést köt veletek, a tevékenységéről számlát ad. A szerződés nem egyoldalú, nem csak őt védi, hanem a megrendelőt, azaz benneteket is. Nem vesz át tőled úgy pénzt (még előleget sem), hogy ne adna róla számlát.

Ellenpélda: A fentiek ellentétje. A pénzt elteszi és semmiféle visszaigazolást nem ad róla. Olyan, mintha meg sem történt volna.

5. Forgatókönyvet készít. Ez egy leírás, mely az esküvő és a lakodalom vázlatos lebonyolítását tartalmazza. Nyilván rugalmasan kezelendő, de mégiscsak egy útmutató arról, hogy ideális esetben mi fog történni.

Ellenpélda: Igyekszik megnyugtatni, hogy minden rendben lesz és majd jó lesz úgy, ahogyan Ő csinálja. Nem ír le semmit és ezt nem is tartja fontosnak.

6. Vannak referenciái és azok pozitívak. Persze a profi is elkezdte valamikor és akkor még nem voltak referenciái, de remélhetőleg már van néhány házaspár, akiknek ő volt a ceremóniamestere. Néhányat akár fel is lehet hívni és megkérdezni, hogy mennyire voltak megelégedve a szolgáltatással.

Ellenpélda: A rossz hír úgyis gyorsan terjed. Ha valaki már átélte azt, hogy egy kókler tönkreteszi a legfontosabb napját, az előbb-utóbb elterjed.

Nos, remélem, hogy tudtam segíteni abban, hogy ne érjen csalódás az esküvődön és a lagzidon.

Ha a fentiekre odafigyelsz, amikor eldöntöd, hogy ki legyen a ceremóniamester, akkor nagy valószínűséggel minden rendben lesz.

Sok kiváló CM van kishazánkban, de sajnos sok olyan is, aki nem alkalmas erre a feladatra.

Ha azt szeretnéd, hogy tökéletes legyen a nagy nap, akkor keresd a profit és kerüld el a kóklereket!

Ha tényleg profi ceremóniamestert keresel, akkor jó helyen jársz. Kérj ajánlatot most!

Irány a kezdőoldalra