Logo

Vajon milyen a jó ceremóniamester?

Mitől is jó egy ceremóniamester? Ez a kérdés motoszkált a fejemben, amikor úgy döntöttem, hogy elvállalom az első felkérést. Aztán a következő lépcsőfok természetesen a tájékozódás volt. Szerettem volna keresni egy számomra hiteles ceremóniamestert, lehetőleg Kaposváron, de nem találtam, ezért leültem a géphez.

Lehet, hogy te is így vagy ezzel, ha valami újba kezdesz. Először begyűjtöd az információt, amely a mai világban már mérhetetlen mennyiségben áll rendelkezésre. Keresel, kattintasz, olvasol és próbálod feldolgozni a beáramló okosságokat.

Nos, én is így voltam ezzel. Voltak jó és rossz példák is előttem szép számmal. Szívtam magamba mindent, ami a témához kapcsolódott. Aztán egy ponton úgy éreztem, hogy már nem fér be több tudás az agyamba.

Ezen a ponton jöttem rá, hogy bár vannak alapvető dolgok, amit ezzel a hivatással kapcsolatban meg lehet és meg is kell tanulni, de a legfontosabb mégiscsak az, hogy Önmagam tudjak lenni, illetve maradni.

A válasz tehát a címben felvetett kérdésre nagyon is egyszerű: A JÓ CEREMÓNIAMESTER ÖNMAGA TUD LENNI!

De fogalmazhatnék úgy is, hogy nem akar másnak látszani, vagy másképp kommunikálni, másfajta dolgokat tenni, csak azért, mert azt gondolja, hogy az másnak tetszene.

A jó ceremóniamester tudja, hogy kicsoda és azt is, hogy mit csinál!

Ez a hivatás egy szolgálat. Kommunikálunk és problémákat oldunk meg, vagy még jobb, ha megelőzünk. Fontos, hogy mindezt finom eleganciával tesszük, hogy ne vonjuk el a figyelmet azokról, akikről az egész történet szól, vagyis a jegyespárról.

A ceremóniamester, ahogy a szóban is benne van MESTERE a ceremóniáknak. Az esküvők, lakodalmak esetében ez elsősorban azt jelenti, hogy FIGYELMES!

  • Figyel a pár elvárásaira
  • Figyel a násznép igényeire
  • Figyel a háttérben dolgozó emberekre
  • Figyel a többi szolgáltatóra

A legnagyobb elismerés az igazi Ceremóniamester számára, ha az emberek nem akarnak még elmenni, mert olyan jól érzik magukat. Ha a pincérek is jókedvűen teszik a dolgukat, mert érzik, hogy minden simán megy. Ha a fotós is azt mondja: “Örülök, hogy együtt dolgozhattunk!”  S a legfontosabb: Ha az ifjú házasok hajnali 1-kor is tudnak még mosolyogni és őszintén, egyfajta lelki megnyugvással tudják mondani: KÖSZÖNJÜK!

Ha szeretnéd, hogy biztos kezekben legyen az esküvőd és hajnalban te is szeretnél elégedett lenni, akkor keress bátran most!

Irány a kezdőoldalra